Vill du maximera upplevelsen i Riksgränsen? Då rekommenderar vi en middag på Meteorologen, där småskaligt och lokalt, i kombination med fjällens alla intryck, skapar en svårslagen upplevelse.

METEOROLOGEN
METEOROLOGEN
På Meteorologens restaurang är både meny- och dryckesalternativen väl genomarbetade. Vi har skapat en lugn och skön atmosfär för att du som gäst ska kunna koppla av och njuta av vår fjällvärld på bästa sätt.


Maten
Vår meny är inriktad på okomplicerade måltider där råvarorna gärna kan komma från Nordkalotten. Maten är i första hand svensk men med inspiration från världens alla kök. Vi ser maten som en upplevelse och försöker ständigt förnya och utmana oss själva för att du som gäst ska få en upplevelse utöver det vanliga och en kväll att minnas. Här kan du tillbringa en hel kväll med att äta middag och umgås med nära och kära.
Meny
Måndag
Blomkålssoppa serveras med syrad grädde & bacon
Helstekt biff serveras med potatisgratäng med västerbottenost, tomat & haricot verts
Mörk chokladmousse serveras med körsbär och rostad sockerkaka
Tisdag
Rencarpaccio serveras med lingon, pepparrots crème, picklad ostronskivling samt friterat tunnbröd
Bakad fjällröding serveras med forellrom, vitvinssås samt örtslungad potatis
Hjortronparfait med mandelflarn
Onsdag
Lätthalstrad tonfisk serveras med ponzumajonnäs och sjögrässallad
Rosmarinstekt lammytterfilé serveras med gräddkokt rotselleri & kålrabbi, vitlökssky samt picklade tomater
Mandelkaka serveras med blåbärskompott och vaniljglass
Torsdag
Kammussla serveras med blomkålscrème, torkad serrano, brynt smör samt rostad mandel
Långbakad fläsksida från rapsgris serveras med gräddig spetskål och sötpotatispuré
Mangocheesecake
Fredag
Rensteksmousse serveras på kavring med syltade tranbär och smörgåskrasse
Ugnsbakad torsk serveras med räkor, pepparrot, brynt smör samt dillpotatis
Bakade vinteräpplen serveras med äppelkompott, vaniljglass samt rosmarinsirap
Lördag
Palsternackssoppa serveras med västerbottenost toast
Kalvrygg serveras med citron & parmesansmör, timjanbakad morot samt rostad potatis
Variation på hallon serveras med färskost och biskvier
Söndag
Västerbottenostpaj serveras med sikrom, syrad grädde och picklad lök
Halstrad gös serveras med smörad vitvinssås och pumpacrème
Lingonpannacotta serveras med kanelinkokta päron och pistagenötter
Middag 650 SEK/person
Vinpaket 450 SEK/person
Har du allergier så prata med personalen så hjälper de dig
DRYCKEN
Dryckeslistan är bred med representation från de klassiska druvorna och distrikten till det moderna vinet. Vår kunniga personal kommer presentera drycker som passar för dagens meny. Dryckerna kommer variera efter det som är bäst för årstiden och råvarorna i menyn. Vi kommer ha något för alla smaker och stämningen för kvällen.

Dryckesmeny
Vinlista restaurang Meteorologen
Mousserande
2016 Brut Classico, Endrizzi, Alto-Adgie, Italien
115 sek/glas 425 sek/flaska
Doft av äpple & gul frukt med brödiga toner. Pigg mousse med små bubblor, med gott om mineral, frukt och syra
NV Brut Noire, Yann Alexandre, Champagne, Frankrike
165 sek/glass 995 sek/flaska
Doft av höstäpplen, akacia, fläderblom, krusbär och livlig citrus. Balanserad syra med lång finish
2012 Blanc de Blanc, Yann Alexandre, Champagne, Frankrike 995 sek
995 sek/flaska
Ljus halmgul färg med dofter av gula och gröna äpplen, krusbär och cituszest, lätt blommig med kalkig mineral
Vitt vin
2019 Hochterrassen Grüner Veltliner, Salomon Undhof, Kremstal,Österrike
110 sek/glas 415 kr/flaska
Ljust & nästan ofärgat vin med gröna stråk. Dofen är frisk med toner av päron, citrus och viss örtighet. Lätt och frisk med god syra
2019 Steillage Riesling, Altenkirch, Rheingau, Tyskland
110 sek/glas 415 kr/flaska
Lätt & fruktig med typisk riesling aromatik av gula äpplen, stenfrukt & fläderblom. Lätt mineralton med hög syra
2018 Pinot Grigio, Endrizzi, Alto-Adgie, Italien
125 sek/glas 485 sek/flaska
Ljust halmgul med mineraliska toner. Smak av gråpäron och citrus. Fin struktur och längd
2018 Chardonnay, Domaine Caylus, Languedoc, Frankrike
155 sek/glas 380 sek/flaska
Ungt, krispigt vin med doft av päron & fikon och i smaken lite tropiska toner och honung
2019 Occhi di Ciumi, Al-Cantara, Etna, Italien
135 sek/glas 520 sek/flaska
Relativt stor kropp som balanseras av frisk syra, doft av gula äpplen & vita persikor. Aromatisk med kryddiga örter, ett svalt vin med finess
Rött vin
2018 Nebbiolo di Valtellina, Aldo Rainoldi, Valtellina, Italien
135 sek/glas 510 kr/flaska
Rubinfärgat vin med dofter av rosor och pigg frukt med smak av ljus körsbärsfrukt och fin syra
2017 Côtes du Rhone, Château de Montfaucon, Rhône, Frankrike
125 sek/glas 485 sek/flaska
Intensivt djupröd med bärig och frisk doft av röda bär, mjuka tanniner med runt avslut
2017 Terre di Corzano, Chianti Classico, Corzano e Paterno, Toskana, Italien
138 kr/glas 545 kr/flaska
Rubinröd färg med doft av kryddor, örter och blommor. Mjuka tanniner med slank struktur
2017 Blaufränkisch Aus dem Kalk, Weinbau Wenzel, Burgenland, österrike
138 sek/glas 545 kr/flaska
Aromer i flera lager med röda och mörka bär, något pepprig med en rökig jordig mineralton. Ett vin med sina välbalanserade tanniner ger ett harmoniserat djup
2019 Barbera d´Alba, Cascina Alberta, Piemonte, Italien
125 sek/glas 485 sek/flaska
Välbalancerat vin med fin fyllighet, doften går mot blåa bär som björnbär och körsbär med en viss kryddighet från ekfaten
Dessertvin
2009 Rosengold Traminer, Salomon Undhod, Kremstal, Österrike
66 sek/glas
Tropisk litchifrukt, lime och gråpäron. En hint av ingefära & hasselnöt
2009 Gelber Muskateller, Weinbau Wenzel, Burgenland, Österrike
66 sek/glas
Doft av mandarin, friska tropiska frukter, söta kryddor och honung. Något söt i smaken med uppfriskande syra
2017 Recioto della Valpolicella, Nicolis, Veneto, Italien
89 sek/glas
Intensiv doft och smak av mörka mogna bär, torkad frukt och valnötter blandat med choklad & kryddor
* Med reservation för ändring av årgång
Öl på flaska
Kiruna öl 33 cl 95 sek
Höga Kusten 50cl 78 sek
Rickys IPA 50 cl 78 Sek
Fagerhult 50 cl 78 Sek
Mellanöl 33 cl 55 sek
Crabbies ginger beer 33 cl 65 sek
Cider
Kopparbergs 33 cl 58 sek
Strongbow 65

SKÖN STÄMNING OCH ROFYLLT UMGÄNGE
Vintertid är Meteorologens bar en självklar mötesplats för skid- och snowboardåkare från hela världen. Baren är också det sköna vardagsrummet där det är lätt att trivas för Meteorologens boendegäster.
Bordsbokning på Meteorologen är endast möjlig för boende på Meteorologen, övriga gäster är välkomna i mån av plats.
Öppettider
Måltid | Dagar | Tid |
Middag | Alla dagar | 18.00-20.00 |
Bar | Alla dagar | 17.00-20.00 |
*Gäller skidsäsong, 26 Feb – 23 Maj | *Middag är främst för boendegäster. |