/
SCROLL

METEOROLOGEN

Vill du maximera upplevelsen i Riksgränsen? Då rekommenderar vi en middag på Meteorologen, där småskaligt och lokalt, i kombination med fjällens alla intryck, skapar en svårslagen upplevelse.

METEOROLOGEN

På Meteorologens restaurang är både meny- och dryckesalternativen väl genomarbetade. Vi har skapat en lugn och skön atmosfär för att du som gäst ska kunna koppla av och njuta av vår fjällvärld på bästa sätt.

Maten

Vår meny är inriktad på okomplicerade måltider där råvarorna gärna kan komma från Nordkalotten. Maten är i första hand svensk men med inspiration från världens alla kök. Vi ser maten som en upplevelse och försöker ständigt förnya och utmana oss själva för att du som gäst ska få en upplevelse utöver det vanliga och en kväll att minnas. Här kan du tillbringa en hel kväll med att äta middag och umgås med nära och kära.

 

Meny

Måndag

Blomkålssoppa serveras med syrad grädde & bacon

Helstekt biff serveras med potatisgratäng med västerbottenost, tomat & haricot verts

Mörk chokladmousse serveras med körsbär och rostad sockerkaka

Tisdag

Rencarpaccio serveras med lingon, pepparrots crème, picklad ostronskivling samt friterat tunnbröd

Bakad fjällröding serveras med forellrom, vitvinssås samt örtslungad potatis

Hjortronparfait med mandelflarn

Onsdag

Lätthalstrad tonfisk serveras med ponzumajonnäs och sjögrässallad

Rosmarinstekt lammytterfilé serveras med gräddkokt rotselleri & kålrabbi, vitlökssky samt picklade tomater

Mandelkaka serveras med blåbärskompott och vaniljglass

Torsdag

Kammussla serveras med blomkålscrème, torkad serrano, brynt smör samt rostad mandel

Långbakad fläsksida från rapsgris serveras med gräddig spetskål och sötpotatispuré

Mangocheesecake

Fredag

Rensteksmousse serveras på kavring med syltade tranbär och smörgåskrasse

Ugnsbakad torsk serveras med räkor, pepparrot, brynt smör samt dillpotatis

Bakade vinteräpplen serveras med äppelkompott, vaniljglass samt rosmarinsirap

Lördag

Palsternackssoppa serveras med västerbottenost toast

Kalvrygg serveras med citron & parmesansmör, timjanbakad morot samt rostad potatis

Variation på hallon serveras med färskost och biskvier

Söndag

Västerbottenostpaj serveras med sikrom, syrad grädde och picklad lök

Halstrad gös serveras med smörad vitvinssås och pumpacrème

Lingonpannacotta serveras med kanelinkokta päron och pistagenötter

Middag 650 SEK/person
Vinpaket 450 SEK/person

Har du allergier så prata med personalen så hjälper de dig

 

DRYCKEN

Dryckeslistan är bred med representation från de klassiska druvorna och distrikten till det moderna vinet. Vår kunniga personal kommer presentera drycker som passar för dagens meny. Dryckerna kommer variera efter det som är bäst för årstiden och råvarorna i menyn. Vi kommer ha något för alla smaker och stämningen för kvällen.

Dryckesmeny

Vinlista restaurang Meteorologen

Mousserande

2016 Brut Classico, Endrizzi, Alto-Adgie, Italien
115 sek/glas   425 sek/flaska
Doft av äpple & gul frukt med brödiga toner. Pigg mousse med små bubblor, med gott om mineral, frukt och syra

NV Brut Noire, Yann Alexandre, Champagne, Frankrike
165 sek/glass  995 sek/flaska
Doft av höstäpplen, akacia, fläderblom, krusbär och livlig citrus. Balanserad syra med lång finish

2012 Blanc de Blanc, Yann Alexandre, Champagne, Frankrike  995 sek
995 sek/flaska
Ljus halmgul färg med dofter av gula och gröna äpplen, krusbär och cituszest, lätt blommig med kalkig mineral

Vitt vin

2019 Hochterrassen Grüner Veltliner, Salomon Undhof, Kremstal,Österrike
110 sek/glas  415 kr/flaska
Ljust & nästan ofärgat vin med gröna stråk. Dofen är frisk med toner av päron, citrus och viss örtighet. Lätt och frisk med god syra

2019 Steillage Riesling, Altenkirch, Rheingau, Tyskland
110 sek/glas  415 kr/flaska
Lätt & fruktig med typisk riesling aromatik av gula äpplen, stenfrukt & fläderblom. Lätt mineralton med hög syra

2018 Pinot Grigio, Endrizzi, Alto-Adgie, Italien
125 sek/glas  485 sek/flaska
Ljust halmgul med mineraliska toner. Smak av gråpäron och citrus. Fin struktur och längd

2018 Chardonnay, Domaine Caylus, Languedoc, Frankrike  
155 sek/glas  380 sek/flaska
Ungt, krispigt vin med doft av päron & fikon och i smaken lite tropiska toner och honung

2019 Occhi di Ciumi, Al-Cantara, Etna, Italien
135 sek/glas  520 sek/flaska
Relativt stor kropp som balanseras av frisk syra, doft av gula äpplen & vita persikor. Aromatisk med kryddiga örter, ett svalt vin med finess

Rött vin

2018 Nebbiolo di Valtellina, Aldo Rainoldi, Valtellina, Italien
135 sek/glas  510 kr/flaska
Rubinfärgat vin med dofter av rosor och pigg frukt med smak av ljus körsbärsfrukt och fin syra

2017 Côtes du Rhone, Château de Montfaucon, Rhône, Frankrike
125 sek/glas  485 sek/flaska
Intensivt djupröd med bärig och frisk doft av röda bär, mjuka tanniner med runt avslut

2017 Terre di Corzano, Chianti Classico, Corzano e Paterno, Toskana, Italien
138 kr/glas  545 kr/flaska
Rubinröd färg med doft av kryddor, örter och blommor. Mjuka tanniner med slank struktur

2017 Blaufränkisch Aus dem Kalk, Weinbau Wenzel, Burgenland, österrike
138 sek/glas  545 kr/flaska
Aromer i flera lager med röda och mörka bär, något pepprig med en rökig jordig mineralton. Ett vin med sina välbalanserade tanniner ger ett harmoniserat djup

2019 Barbera d´Alba, Cascina Alberta, Piemonte, Italien
125 sek/glas  485 sek/flaska
Välbalancerat vin med fin fyllighet, doften går mot blåa bär som björnbär och körsbär med en viss kryddighet från ekfaten

Dessertvin

2009 Rosengold Traminer, Salomon Undhod, Kremstal, Österrike
66 sek/glas
Tropisk litchifrukt, lime och gråpäron. En hint av ingefära & hasselnöt

2009 Gelber Muskateller, Weinbau Wenzel, Burgenland, Österrike
66 sek/glas
Doft av mandarin, friska tropiska frukter, söta kryddor och honung. Något söt i smaken med uppfriskande syra

2017 Recioto della Valpolicella, Nicolis, Veneto, Italien
89 sek/glas
Intensiv doft och smak av mörka mogna bär, torkad frukt och valnötter blandat med choklad & kryddor

* Med reservation för ändring av årgång

Öl på flaska 

Kiruna öl 33 cl  95 sek
Höga Kusten 50cl 78 sek
Rickys IPA 50 cl 78 Sek
Fagerhult 50 cl 78 Sek
Mellanöl 33 cl  55 sek
Crabbies ginger beer 33 cl  65 sek

Cider

Kopparbergs 33 cl  58 sek
Strongbow  65

SKÖN STÄMNING OCH ROFYLLT UMGÄNGE

Vintertid är Meteorologens bar en självklar mötesplats för skid- och snowboardåkare från hela världen. Baren är också det sköna vardagsrummet där det är lätt att trivas för Meteorologens boendegäster.

Bordsbokning på Meteorologen är endast möjlig för boende på Meteorologen, övriga gäster är välkomna i mån av plats.

Se och boka boende här

Öppettider

Meteorologen Ski Lodge Restaurang
Måltid Dagar Tid
Middag Alla dagar 18.00-20.00
Bar Alla dagar 17.00-20.00
*Gäller skidsäsong, 26 Feb – 23 Maj *Middag är främst för boendegäster.