/
SCROLL

Skidåkning i Riksgränsen

I början av 1900-talet lät man avveckla samhället Riksgränsen. Snömängden var helt enkelt övermäktig. Idag är nederbörden istället vårt signum och lockar hit skidåkare från hela världen. En bra dag finns det ingen skidort i Sverige som kan matcha skidåkningen i Riksgränsen. Mycket av skidåkningen handlar om offpist men långt ifrån allt. Det finns gott om fina pister som till sin karaktär är kuperade och vindlande. Vid sidan av pisterna finns det otaliga lättillgängliga offpiståk. Kul skidåkning helt enkelt. Samtidigt finns mängder av utmaningar för den mer avancerade skidåkaren, såsom “Uffes vägg”, “Rimfors” och självklart Nordalsfjäll där NM i extremskidåkning körs i maj varje år.

Lift, pist & längdspår

  • Öppna liftar0/6
  • Öppna pister0/17
  • Öppna offpistområden0/2
  • Öppet längdspår0/13 km

”Powder snow skiing is not fun. It’s life, fully lived – life lived in a blaze of reality.”

Dolores LaChapelle

Skidåkning för alla

Välj mellan 15 pister som skiftar från grönt till svart eller hitta din egen väg i något av alla off-pist-stråk. Oavsett vad du känner för så hittar du det i anslutning till vårt över 5200 meter långa liftsystem.

Se pistkarta

Välj din egen väg

Vill du istället komma bort från pulsen kring liftar, pister och afterski kan du välja mellan allt från längdskidåkning och toppturer till heliskiing.

Se våra aktiviteter
I ett led av den digitala utvecklingen och efterfrågan på utbildningar och kurser online släpper Lapland Resorts 5 korta skid- och snowboardlektioner som sträcker sig från nybörjare till freeride och topptur.

Lapland Resorts Digitala Skidskola

GÅ SKIDSKOLA ONLINE HÄR