Dela Detta

Skidåkning

Skidåkning

Skidåkning i Riksgränsen

Snörapport & webcam

Information om snödjup, väder och vind

Läs mer

TRANSFERTIDER

Se tidtabell

Läs här

På grund av tekniskt fel med Nedre stolsliften har vi tillfälliga och utökade öppettider för Katterjåkksliften samt Vinkelliften. När felen är åtgärdade kommer normal drift att återinföras.

** Vinkelliften håller extra öppet 6-9 maj. Välkommen!

[2019-05-04]
Liften är igång!
Vår nedre stollift är nu i drift. Äntligen! Stort tack för er förståelse och all personal som jobbat hårt under vårt tekniska problem. Välkommen till fjällen på riktigt!

[2019-04-25]
Liften är på väg hem till Riksgränsen.
Vår nedre stollift har genomgått omfattande reparationer hos leverantör i Österrike. Den har fått service och ska nu vara klar att monteras på plats och återigen kunna slussa folk upp på berget i Riksgränsen och sprida glädje till alla skidsugna gäster. Liften har nu lämnat fabrik och befinner sig på en lastbil upp genom Europa. När den väl anländer i Riksgränsen kommer vi jobba så snabbt vi bara kan för att åter sätta den i drift. Beräknat startdatum är fortfarande första halvan av maj månad. Vi gläds enormt åt det positiva beskedet och hoppas snart kunna återkomma men den fantastiska nyheten att –liften är igång!

[2019-04-10]
Vi har nu få mer information om vår nedre stollift som råkade ut för ett växellådshaveri i samband med säsongsstarten. Efter att vi tillsammans med externa liftspecialister hade gjort en första undersökning, beslutade vi att skicka ner växellådan till en auktoriserad verkstad i Österrike. Att ge service på liftar är förenligt med en rad olika krav och komponenterna har nu genomgått en noggrann undersökning samt en grundlig service, där slitna delar har ersatts eller fräschats upp. De förstår behovet av att få igång liften och arbetar så fort de kan med att slutföra uppdraget. Under tiden har vi genomfört mätningar och service på övriga delar i det aktuella liftsystemet och väntar nu på att växellådan skall komma upp och igång igen.

Vi har fått ett ungefärligt leveransdatum, dock kommer det att ta tid innan allt är på plats igen. Vi vill vara så transparenta som möjligt och prognosen är att Nedre stolliften kan börja rulla under första halvan av maj månad. Detta blir alltså mot säsongens slut vilket vi beklagar då det självklart påverkar gästens skidupplevelse.

Största problemet är logistiken som i dagsläget hanteras med två fullstora transferbussar och vid behov, ett antal mindre bussar mellan Riksgränsen och Katterjåkk. Det är trångt på parkeringsplatser och vägar, varför bussarna ofta tvingas stanna en bit nedanför Katterjåkksliften. Sedan ett par dagar finns dock möjlighet till skotertransfer från bussarna upp till liften. För de som åker ner till Riksgränsen håller Lobbybaren och Restaurang Lapplandia öppet från klockan 11.00.

Vi som äger och arbetar med anläggningen i Riksgränsen är uppriktigt ledsna över detta avbrott men gör allt vi kan för att ändå leverera en kanonprodukt till våra gäster. Tur i oturen, då vi under denna säsong har otroligt gott om snö och riktigt fin skidåkning. Som snöläget ser ut idag tror vi på fina förhållanden ända till säsongens slut den 26 maj. Vi vill även passa på att hälsa er välkomna till Midsommarskidåkning i Riksgränsen 2019.


I början av 1900-talet lät man avveckla samhället Riksgränsen. Snömängden var helt enkelt övermäktig. Idag är nederbörden istället vårt signum och lockar hit skidåkare från hela världen. En bra dag finns det ingen skidort i Sverige som kan matcha skidåkningen i Riksgränsen.

Mycket av skidåkningen handlar om offpist men långt ifrån allt. Det finns gott om fina pister som till sin karaktär är kuperade och vindlande. Vid sidan av pisterna finns det otaliga lättillgängliga offpiståk. Kul skidåkning helt enkelt.

Samtidigt finns mängder av utmaningar för den mer avancerade skidåkaren, såsom “Uffes vägg”, “Rimfors” och självklart Nordalsfjäll där NM i extremskidåkning körs i maj varje år.


Följ länkarna nedan för att hitta bra information inför eller under din vistelse i Riksgränsen:

ÖPPETTIDER
SKIDPASS
TRANSFER
RESA HIT
SPORTSHOP & UTHYRNING


På grund av tekniskt fel med Nedre stolsliften har vi tillfälliga och utökade öppettider för Katterjåkksliften samt Vinkelliften. När felen är åtgärdade kommer normal drift att återinföras.

Vinkelliften håller extra öppet delar av säsongen. Datumen 15-18 april, 22 april och 29-30 april. Välkommen!

 • En bra dag finns det ingen skidort i Sverige som kan matcha skidåkningen här hos oss.
 • Mycket av skidåkningen handlar om offpist men långt ifrån allt. Det finns gott om fina pister som till sin karaktär är kuperade och vindlande. Kul skidåkning helt enkelt.

  Riksgränsens skidområde

 • Fallhöjd 387 meter
 • Liftar 6
 • Pister 29
 • Offpist Massor

  Riksgränsens liftsystem

 • Katterjåkkliften 1100 meter
 • Nordalsliften 1350 meter
 • Solliften 520 meter
 • Vinkelliften 870 meter
 • Nedre stolbanan 770 meter
 • Övre stolbanan 600 meter

Hyr eller köp din utrustning

Besök vår sportshop