/

Sveriges högst belägna restaurang och bar ligger nio kilometer från Björkliden. Välkommen upp för en lunch där du kan avnjuta den kända ”Låktavåfflan” eller varför inte en välkomponerad tvårätters middag? Att bara besöka Låktatjåkko Fjällstation är en upplevelse i sig.

Höjden av matupplevelse

Sveriges högst belägna restaurang och bar ligger 9 kilometer från Björkliden. Mitt mellan två fjälltoppar i väglöst land, 1228 meter över havet,  hittar du restaurangen som du inte trodde fanns.

Kommer du hit under lunchtid föreslår vi att du provar den mytomspunna ”Låktavåfflan”. I baren hittar du även ett välsorterat utbud av dryck. Vill ni ha en riktig höjdarupplevelse rekommenderar vi att ni stannar över natten på fjällstationen. Då ingår vår tvårätters middag, tillagad på dagens råvaror och smaksatt med lokala ingredienser från Sápmi. Morgonen efter avnjuter ni vår frukostbuffé i restaurangen eller utomhus i solskenet.

OBS!
Mobiltäckning och nätverk i fjällen är begränsad och så även på Låktatjåkko Fjällstation. Vi rekommenderar er därför att ta med er bankkort för betalning, då Swish inte fungerar optimalt här uppe. Tack för visad förståelse. 

Bo på Låktatjåkko

Höjden av lyx.

Upplev den riktiga vildmarken i bekvämlig förpackning. Låktatjåkko Fjällstation är en unik anläggning med 18 sängplatser fördelade på 10 rum. Alla rum har handfat på rummet samt gemensam dusch och WC i korridor. Frukost ingår i priset vid övernattning.

Rum & info

Bandvagn till fjällstationen under vintersäsong

Med bandvagn, alternativt i kälke bakom skoter, åker vi genom storslagen fjällmiljö med fantastiska vyer. Bandvagnen stannar i ungefär en timme innan den vänder tillbaka ned mot Björkliden.

Bandvagen startar ifrån Hotell Fjället. Om det är fyra eller färre personer körs turen med snöskoter och kälke – då finns hjälm och skoteroverall att låna. Hundar är inte tillåtet att ha med i bandvagnen och  medhavda pulkor, fjällpulka eller barntransportpulka får tas med i mån av plats.

Gäller endast under vintersäsong.

 

Öppettider

Låktatjåkko Fjällstation
Period Dagar Time
23/02-12/05 Dagligen
Frukost* Dagligen 08:00-09:00
Lunch & fika Dagligen 11:00-16:00
Middag* Dagligen 19:00
*Frukost och middag är endast för våra boende gäster