/

Sveriges högst belägna restaurang och bar ligger nio kilometer från Björkliden. Välkommen upp för en lunch där du kan avnjuta den kända ”Låktavåfflan” eller varför inte en välkomponerad tvårätters middag? Att bara besöka Låktatjåkko Fjällstation är en upplevelse i sig.

Höjden av matupplevelse

Sveriges högst belägna restaurang och bar ligger 9 kilometer från Björkliden. Mitt mellan två fjälltoppar i väglöst land, 1228 meter över havet,  hittar du restaurangen som du inte trodde fanns. 

Kommer du hit under lunchtid föreslår vi att du provar den mytomspunna ”Låktavåfflan”. I baren hittar du även ett välsorterat utbud av dryck.

Vill ni ha en riktig höjdarupplevelse rekommenderar vi att ni stannar över natten på fjällstationen. Då ingår vår tvårätters middag, tillagad på dagens råvaror och smaksatt med lokala ingredienser från Sápmi. Morgonen efter avnjuter ni vår frukostbuffé i restaurangen eller utomhus i solskenet. 

Bo på Låktatjåkko

Höjden av lyx.

Upplev den riktiga vildmarken i bekvämlig förpackning. Låktatjåkko Fjällstation är en unik anläggning med 18 sängplatser fördelade på 10 rum. Alla rum har handfat på rummet samt gemensam dusch och WC i korridor. Frukost ingår i priset vid övernattning.

Rum & info

Bandvagn till Fjällstationen | Bara under Vinter Säsong

Med bandvagn, alternativt i kälke bakom skoter, åker vi genom storslagen fjällmiljö med fantastiska vyer. Bandvagnen stannar i ungefär en timme innan den vänder tillbaka ned mot Björkliden.

Bandvagen startar ifrån Hotell Fjället. Om det är fyra eller färre personer körs turen med snöskoter och kälke – då finns hjälm och skoteroverall att låna. Hundar är inte tillåtet att ha med i bandvagnen och  medhavda pulkor, fjällpulka eller barntransportpulka får tas med i mån av plats.

STÄNGT UNDER SOMMARSÄSONG !

 

Öppettider

Låktatjåkko Fjällstation Restaurang
Måltid Dagligen klockan Stängt 24/03
Frukost 08.00-09.00
Lunch 11.00-16.00
Middag 19.00
*frukost enbart för boende 08.00
Låktatjåkko Fjällstation
Dag 25/02 – 01/05 24/03 – 02/05
Dagligen Öppet för lunch & logi
*From den 1 maj går det ingen bandvagn eller annan transport.