/
SCROLL

METEOROLOGEN SKI LODGE

Do you want to experience some of the best in Riksgränsen? Then we recommend a dinner at Meteorologen (the Meteorologist). Both small-scale and local, this iconic venue combines all the impressions of the mountains, creating a truly unbeatable experience.

METEOROLOGEN SKI LODGE

At the Meteorologist, both the menu and selection of beverages have been carefully crafted for the gustantional enthusiasts. We have created a calm and pleasant atmosphere so that you as a guest can relax and enjoy our mountain world surrounded by both rustic wilderness and modern comforts alike. 

The Food

The inspiration for our menu was derived from and retains a focus on the simple meals and locally sourced ingredients from North Calotte. The food is primarily Swedish but integrates inspiration a global perspective from cuisines throghout the world. We see food as an experience and constantly try to renew and challenge ourselves so that you as a guest will have an experience beyond the ordinary and an evening to remember. Here you can spend an entire evening eating dinner and hanging out with loved ones.

Menu

Måndag

Blomkålssoppa serverad med syrad grädde & bacon

Helstekt biff serveras med potatisgratäng med västerbottenost, tomat & haricot vert

Mörk chokladmousse serveras med körsbär och rostad sockerkaka

Tisdag

Rencarpaccio serveras med lingon, pepparrots crème, picklad ostronskivling samt friterat tunnbröd

Bakad fjällröding serveras med forellrom, vitvinssås samt örtslungad potatis

Hjortronparfait med mandelflarn

Onsdag

Lätthalstrad tonfisk serveras med ponzumajonnäs och sjögrässallad

Rosmarinstekt lammytterfilé serverad med gräddkokt rotselleri & kålrabbi, vitlökssky samt picklade tomater

Mandelkaka serveras med blåbärskompott och vaniljglass

Torsdag

Kammussla serveras med blomkåls crème, torkad serrano, brynt smör samt rostad mandel

Långbakad fläsksida från rapsgris serveras med gräddig spetskål och sötpotatispuré

Mangocheesecake

Fredag

Rensteksmousse serveras på kavring med syltade tranbär och smörgåskrasse

Ugnsbakad torsk serveras med räkor, pepparrot, brynt smör samt dillpotatis

Bakade vinteräpplen serveras med äppelkompott, vaniljglass samt rosmarinsirap

Lördag

Palsternackssoppa serveras med västerbottenost toast

Kalvrygg serveras med citron & parmesansmör, timjanbakad morot samt rostad potatis

Variation på hallon serveras med färskost och biskvier

Söndag

Västerbottenostpaj serveras med sikrom, syrad grädde och picklad lök

Halstrad gös serveras med smörad vitvinssås och pumpa crème

Lingonpanacotta serveras med kanel inkokta päron och pistagenötter

Middag 650 SEK/person
Vinpaket 450 SEK/person

Har du allergier så prata med personalen så hjälper de dig

 

The Drinks

The impressive selection of beverages includes representation from both classic grape varietals and districts to modern, experimental and new world wines. Our knowledgeable staff will present drinks that are suitable for the daily menu and the drinks will vary according to what is best for the season and the ingredients in the menu. Every evening we will provide a taste experience for all preferences and moods, tailored just for you.

Drinks menu

Vinlista restaurang Lapplandia

Mousserande

2016 Brut Classico, Endrizzi, Alto-Adgie, Italien
115 sek/glas   425 sek/flaska
Doft av äpple & gul frukt med brödiga toner. Pigg mousse med små bubblor, med gott om mineral, frukt och syra

NV Brut Noire, Yann Alexandre, Champagne, Frankrike
165 sek/glass  995 sek/flaska
Doft av höstäpplen, akacia, fläderblom, krusbär och livlig citrus. Balanserad syra med lång finish

2012 Blanc de Blanc, Yann Alexandre, Champagne, Frankrike  995 sek
Ljus halmgul färg med dofter av gula och gröna äpplen, krusbär och cituszest, lätt blommig med kalkig mineral

Vitt vin

2019 Hochterrassen Grüner Veltliner, Salomon Undhof, Kremstal,Österrike
110 sek/glas  415 kr/flaska
Ljust & nästan ofärgat vin med gröna stråk. Dofen är frisk med toner av päron, citrus och viss örtighet. Lätt och frisk med god syra

2019 Steillage Riesling, Altenkirch, Rheingau, Tyskland
110 sek/glas  415 kr/flaska
Lätt & fruktig med typisk riesling aromatik av gula äpplen, stenfrukt & fläderblom. Lätt mineralton med hög syra

2018 Pinot Grigio, Endrizzi, Alto-Adgie, Italien
125 sek/glas  485 sek/flaska
Ljust halmgul med mineraliska toner. Smak av gråpäron och citrus. Fin struktur och längd

2018 Chardonnay, Domaine Caylus, Languedoc, Frankrike  
125 sek/glas  485 sek/flaska
Ungt, krispigt vin med doft av päron & fikon och i smaken lite tropiska toner och honung

2019 Occhi di Ciumi, Al-Cantara, Etna, Italien
135 sek/glas  510 sek/flaska
Relativt stor kropp som balanseras av frisk syra, doft av gula äpplen & vita persikor. Aromatisk med kryddiga örter, ett svalt vin med finess

Rött vin

2018 Nebbiolo di Valtellina, Aldo Rainoldi, Valtellina, Italien
135 sek/glas  510 kr/flaska
Rubinfärgat vin med dofter av rosor och pigg frukt med smak av ljus körsbärsfrukt och fin syra

2017 Côtes du Rhone, Château de Montfaucon, Rhône, Frankrike
125 sek/glas  485 sek/flaska
Intensivt djupröd med bärig och frisk doft av röda bär, mjuka tanniner med runt avslut

2017 Terre di Corzano, Chianti Classico, Corzano e Paterno, Toskana, Italien
138 kr/glas  545 kr/flaska
Rubinröd färg med doft av kryddor, örter och blommor. Mjuka tanniner med slank struktur

2017 Blaufränkisch Aus dem Kalk, Weinbau Wenzel, Burgenland, österrike
138 sek/glas  545 kr/flaska
Aromer i flera lager med röda och mörka bär, något pepprig med en rökig jordig mineralton. Ett vin med sina välbalanserade tanniner ger ett harmoniserat djup

2017 Merlot, Domaine Caylus, Languedoc, Frankrike
105 sek/glas  380 sek/flaska
Mörk lila I färgen med doft av björnbär, plommon och svarta vinbär. Ett mjukt vin med fin pepprighet.

Dessertvin

2009 Rosengold Traminer, Salomon Undhod, Kremstal, Österrike
66 sek/glas
Tropisk litchifrukt, lime och gråpäron. En hint av ingefära & hasselnöt

2009 Gelber Muskateller, Weinbau Wenzel, Burgenland, Österrike
66 sek/glas
Doft av mandarin, friska tropiska frukter, söta kryddor och honung. Något söt i smaken med uppfriskande syra

2017 Recioto della Valpolicella, Nicolis, Veneto, Italien
89 sek/glas
Intensiv doft och smak av mörka mogna bär, torkad frukt och valnötter blandat med choklad & kryddor

* Med reservation för ändring av årgång

Öl på flaska 

Kiruna öl 33 cl  95 sek
Höga Kusten 50cl 78 sek
Rickys IPA 50 cl 78 Sek
Fagerhult 50 cl 78 Sek
Mellanöl 33 cl  55 sek
Crabbies ginger beer 33 cl  65 sek

Cider

Kopparbergs 33 cl  58 sek
Strongbow  65

A Chill Place

In winter, the Meteorologist bar is an exceptional meeting place for skiers and snowboarders from all over the world. The bar is fashioned like that of a comfortable living room where it is easy to meet and mingle.

Table reservations at the Meteorologist are only possible for residents at the Meteorologist, other guests are welcome subject to availability.

See accomodation and book here

Opening hours