/
SCROLL

Restaurang Lapplandia

När det gäller mat är Restaurang Lapplandia Riksgränsens hjärta. Här omvandlas lokala råvaror till vackra och smakrika matupplevelser.

LAPPLÄNDSKA SMAKER

Ät, drick och njut. Här erbjuder vi en meny som till stor del är baserad på lokala råvaror och delikatesser från Lapplands höga fjäll och kristallklara sjöar. Kvällstid erbjuds en daglig supé bestående av 1, 2 eller 3 rätter- valet är ditt! Till alla våra rätter presenterar vi ett anpassat och varierat dryckesförslag med fokus på viner.

 

Detta är en kontant- och rumsdebiteringsfri restaurang. Vi accepterar Swish och följande betalkort:

  • VISA
  • Master Card
  • American Express
  • Diners Club
  • Maestro
Boka bord

SUPÉ 3 rätter 595:-

Vi är stolta över att endast ha svenskt kött på menyn, det mesta närproducerat. Vi använder laktosfria produkter i så lång utsträckning som möjligt, förkortningarna hjälper dig identifiera de vanligaste allergenerna, observera att det inte finns någon märkning för fröer.

(G)= Gluten (L)= Laktos (Ä)=ägg (MP)= Mjölkprotein (SK)= Skaldjur (N)= Nötter (S)= Soja

Supen går självklart bra att bryta ned till 2 rätter eller bara varmrätten.
Supé 2-rätters 495:-
Supe varmrätt: 395:-

FREDAG

Toast Skagen med en hint av tryffel (G)(SK)(Ä)
2019 Chai de la Louve, Macôn Village, Macôn, Frankrike
Fjällröding med Sandefjord sås (MP)
2020 Al-Cantara, Occhi di Ciumi, Etna, Italien
Maräng Mess (Ä)(MP)
2018 Salomon Undhof, Rosengold BA, Kremtal, Österrike

FREDAG VEGANSKT

Edamame-skagen med inslag av tryffel (G)(S)
2019 Chai de la Louve, Macôn Village, Macôn, Frankrike
Spetskål med salsa macha
2019 Corzano e Paterno, Chianti, Toskana, Italien
Maräng Mess
2018 Salomon Undhof, Rosengold BA, Kremtal, Österrike

 

LÖRDAG

Bakad tomatsoppa med chimi churri (G)(MP)
2020 Chateau de Montfaucon, CdR, Rhône, Frankrike
Fjällröding med Sandefjord sås (MP)
2020 Al-Cantara, Occhi di Ciumi, Etna, Italien
Chokladfondant med kanderat bovete (G)(MP)
2017 Nicolis Recioto, Veneto Italien

LÖRDAG VEGANSKT

Bakad tomatsoppa med chimichurri (G)
2020 Chateau de Montfaucon, CdR, Rhône, Frankrike
Spetskål med salsamatcha (N)
2020 Al-Cantara, Occhi di Ciumi, Etna, Italien
Chokladkaka med kanderat bovete (G)
2017 Nicolis Recioto, Veneto Italien

SÖNDAG

Tartar på tonfisk med avokado och löjrom (Ä)(S)
2021 Salomon Undhof, Hoschterassen, Kremstal, Österrike
Zaathar kyckling (MP)
2020 Chateau de Montfaucon, CdR, Rhône, Frankrike
Peach Melba (Ä)(MP)
2018 Salomon Undhof, Rosengold BA, Kremtal, Österrike

SÖNDAG VEGANSKT

Toonish tartar med avokado och tångrom (S)
2021 Salomon Undhof, Hoschterassen, Kremstal, Österrike
Zaathar Oumph (G)
2020 Chateau de Montfaucon, CdR, Rhône, Frankrike
Peach Melba
2018 Salomon Undhof, Rosengold BA, Kremtal, Österrike

MÅNDAG

Råraka med löjrom (MP)
2019 Chai de la Louve, Macôn Village, Macôn, Frankrike
Oxfilé med Cowboysmör & chimichurri (MP)
2020 Domaine de Coursac, Les Garriguettes Rouge, Languedoc, Frankrike
Varm blåbärssoppa med glass (MP)
2017 Nicolis Recioto, Veneto Italien

MÅNDAG VEGANSKT

Råraka med tångkaviar
2019 Chai de la Louve, Macôn Village, Macôn, Frankrike
Oumph-gryta med chimichurri
2020 Domaine de Coursac, Les Garriguettes Rouge, Languedoc, Frankrike
Varm blåbärssoppa med glass
2017 Nicolis Recioto, Veneto Italien

TISDAG

Burratta med tomatvinägrett (G)(MP)
2021 Ca’Lojera Lugana, Veneto, Italien
Rimmad torsk med musselbuljong och löjrom (SK)(MP)
2021 Cave Chevalier, Hauts de Motte, Rhône, Frankrike
Tiramisu (MP)(G)
2018 Salomon Undhof, Rosengold BA, Kremtal, Österrike

TISDAG VEGANSKT

Greek white med inslag av vitlök (G)
2021 Ca’Lojera Lugana, Veneto, Italien
Bakad blomkål med tångkaviar och örtolja
2020 Rainoldi, Nebbiolo, Valltelina, Italien
Vegansk tiramisu
Sibona Amaro, Piemonte Italien / 2017 Nicolis Recioto, Veneto Italien

ONSDAG

Rencarpaccio med feta (Ä)(MP)
2020 Vins d’Azel, Un Franc Success, Loire, Frankrike
Boeuf bourgignon (MP)
2020 Cascina Alberta, Barbera d’Alba, Piemonte, Italien
Cheesecake med hjortonskum (G)(MP)
Sibona Amaro, Piemonte Italien / 2017 Nicolis Recioto, Veneto Italien

ONSDAG VEGANSKT

Rödbetscarpaccio med greek white
2020 Vins d’Azel, Un Franc Success, Loire, Frankrike
Vegansk boeuf bourgignon
2020 Cascina Alberta, Barbera d’Alba, Piemonte, Italien
Cheesecake med hjortonskum (G)
2018 Salomon Undhof, Rosengold BA, Kremtal, Österrike

TORSDAG

Tunnbrödsklämma med comptékräm och enoki (MP)(G)
2019 Schloss Neuweier, Pinot Noir, Baden-Baden, Tyskland
Rimmad torskrygg med brynt smör och räkor (MP)(SK)
2019 Altenkirch, Steillage, Rheingau, Tyskland
Creme brulée med granité (MP)
2018 Salomon Undhof, Rosengold BA, Kremstal, Österrike

TORSDAG VEGANSKT

Tunnbrödsklämma med vegansk ostkräm & enoki (G)
2019 Schloss Neuweier, Pinot Noir, Baden-Baden, Tyskland
Rökt tofu
2019 Altenkirch, Steillage, Rheingau, Tyskland
Creme brulée med granité
2018 Salomon Undhof, Rosengold BA, Kremstal, Österrike

 

Andra alternativ

TILL DE YNGRE

Barnpannkakor med sylt och grädde 85:-
Älgköttbullar med mos och gräddsås 135:-
Barn-hamburgare 99:-

DRYCK

MOUSSERANDE

2020 Domaine Bader, Crémant d’Alsace, Alsace Frankrike 125:-/ 595:-
NV Yann Alexandre, Brut Noir, Champagne, Frankrike 190:-/ 995:-

VITT VIN

2019 Chai de la Louve, Macôn Village, Macôn, Frankrike 145:-/ 580:-
2021 Salomon Undhof, Hoschterassen, Kremstal, Österrike 130:-/ 575:-
2019 Altenkirch, Steillage, Rheingau, Tyskland 119:-/650:-
2020 Al-Cantara, Occhi di Ciumi, Etna, Italien 161:-/ 695:-
2021 Ca’Lojera Lugana, Veneto, Italien 143:-/ 625:-
2021 Cave Chevalier, Hauts de Motte, Rhône, Frankrike 155:-/ 620:-
2022 Domaine de Coursac, Chardonnay Blanc, Frankrike 119:-/495:-

RÖTT VIN

2019 Schloss Neuweier, Pinot Noir, Baden-Baden, Tyskland 145:-/ 580:-
2020 Vins d’Azel, Un Franc Success, Loire, Frankrike 130:-/ 560:-
2020 Chateau de Montfaucon, CdR, Rhône, Frankrike 129:-/ 495:-
2019 Corzano e Paterno, Chianti, Toskana, Italien 135:-/ 540:-
2020 Aldo Rainoldi, Nebbiolo, Lombardien, Italien 135:-/ 540:-
2020 Cascina Alberta, Barbera d’Alba, Piemonte, Italien 155:-/ 695:-
2020 Domaine de Coursac, Les Garriguettes Rouge, Languedoc, Frankrike 125:-/ 500:-
2021 Domaine de Coursac, Pinot Noir, Languedoc, Frankrike 119:-/ 495:-

ÖL/CIDER

Lagunitas IPA 85:-
Kiruna Bryggeri ”Mainstream Lager” 105:-
Kiruna Bryggeri ”Double oat seven” 109:-
Kiruna Bryggeri ”Hviit” 105:-
Kiruna Bryggeri ”Ripa” 109:-
TT Mellanöl 55:-
Estrella Glutenfri 65:-
Vistakullens torra äppelcider 79:-

ALKOHOLFRITT

Nils Oscar Lager 37:-
Sigtuna NAPA 45:-
Törst Lemon 55:-
Törst Fläder 55:-
Kiviks Äppelmust 45:-
Vistakullens Äppelcider 45:-
Färna Svartvinbär 55:-
Färna Rabarber 55:-
Stenkulla Kolsyrat vatten 32:-
Stenkulla Citron 32:-
Läsk 32:-

AVEC 

Mackmyra Svensk Ek 45:- cl
Lagavullin 16Y (1cl) 58:-
Laphroaig 10Y (1cl) 45:-
The Famous Grouse (1cl) 32:-
Boulard Calvados (1cl) 45:-
Braastad VS (1cl) 32:-
Braastad VSOP (1cl) 38:-
Braastad XO (1cl) 45:-
Diplomatico Reserva Exclusiva (1cl) 45:-
Zacapa (1cl) 58:-
The Macallan 12yr (1cl) 58:-

VINPAKET

Vinpaket 3 rätters 350:-
Vinpaket 3 rätters med champagne 500:-
Vinpaket 2 rätters 250:-
Vinpaket 2 rätters med champagne 415:-

Öppettider

Restaurant Lapplandia
Måltid Tid Information
Frukost
Lunch
À la carte*
*Boka bord på lapplandia@laplandresorts.se