Uppdaterat 12 MAJ 2020 – 10:36

Vår läkarmottagningen i Riksgränsen kommer att öppnas från 21-24 maj.

Med Vänlig Hälsning

Lapland Resorts

 

Uppdaterat 22 APRIL 2020 – 11:40

Björkliden och Riksgränsen öppnar för nybokningar innevarande skidsäsong

Lapland Resorts som driver skidanläggningarna i Björkliden och Riksgränsen stoppade nybokningar den 1 april i år. Idag, onsdagen den 22 april, börjar vi ta emot nya bokningar igen avseende pågående skidsäsong.

De senaste fem veckorna har vi konstaterat att såväl gäster som anställda visat stor respekt för rutinerna rörande minimering av smittspridningsrisk. Det är mycket lugnt och glest i pister, liftar, längdspår och serveringar. Skidsugna (och andra såklart…) är därför ånyo välkomna att boka boende hos oss. I Björkliden är endast stugor tillgängliga. I Riksgränsen erbjuder vi boende i hotell, lägenheter och vandrarhem.

I Björkliden rullar liftarna till 3 maj. I Riksgränsen rullar de ända till 24 maj. Pister pistas och längdspår prepareras, som vanligt. SnöBaren och Nordalsköket är öppna, som vanligt. Våra två läkarmottagningar är öppna, som vanligt. Våra bokningsregler gäller, som vanligt.

Vår fjällstation Låktatjåkko är öppen för lunch. Restauranger är öppna men med lite minskat öppethållande och utbud. Afterski och kvällsaktiviteter erbjuds inte (men man kan ju ha kul ändå…).

Välkomna till en ovanligt snörik vårvinter i Kirunafjällen, men vänligen kom ihåg;

 • Håll avstånd! (Smittan sprids genom närhet och fysisk kontakt)
 • Tvätta händerna ofta och noga med varmt vatten och tvål. Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.

Snöiga Hälsningar från Lapland Resorts

 

Uppdaterat 13 April 2020 – 17:15

Läkarmottagningar i Björkliden och Riksgränsen

Denna information riktar sig till alla som vistas eller bor i Kirunafjällen, oavsett om Du är gäst hos Lapland Resorts eller inte.

Sedan lång tid tillbaks tillhandahåller Lapland Resorts, i samarbete med Läkarjouren, läkarmottagningar i såväl Björkliden som Riksgränsen under skidsäsong. Mot bakgrund av nuvarande belastning på sjukvården, pga Covid-19, vill vi göra det mer känt att alla är välkomna till våra läkarmottagningar.

Om Du vill ha läkarhjälp med något som inte avser eventuell smitta och som Du bedömer inte behöver sjukhusvård så kan Du komma till oss istället för att belasta akuten på sjukhus. Då vi har få gäster denna säsong bedömer vi att risken för köbildning är låg.

Om inget oförutsett inträffar är läkarmottagningarnas öppettider följande:

Björkliden; mån-sön, kl 08.30 till kl 09.30 samt kl 17.00 till kl 18.00. Vänligen fråga i receptionen för anvisningar. Mottagningen stänger helt fm den 3 maj.

Riksgränsen; mån-sön, kl 08.00 till kl 09.00 samt kl 17.00 till kl 18.00. Vänligen fråga i receptionen för anvisningar. Mottagningen stänger helt fm den 24 maj.

Det är samma patientavgifter som vid offentlig vård.

Med Vänlig Hälsning

Lapland Resorts

 

Uppdaterat 06 April 2020 – 16:30

Kära Gäster,

Tilläggsinformation om Skidpass

Vi får en del frågor angående vårt meddelande den 2 april; ”Försäljningen av externa Skidpass kan komma att begränsas till ett maxantal”.

Innehavare av säsongskort samt boendegäster hos Lapland Resorts har alltid tillgång till skidsystemen och transferbuss om liftar/buss rullar. Då vi inte i förväg kan veta exakt hur många som dyker upp i backarna måste vi förbehålla oss rätten att kunna stoppa nyförsäljning av Skidpass om trängsel börjar uppstå.

Vi meddelade den 2 april att nybokning till Lapland Resorts är stoppad. Antalet redan inbokade boendegäster är i dagsläget bara ca en tredjedel jämfört med ”normal” påskvecka och det blir inte fler, men kanske färre. Gränsen från Norge är i praktiken stängd. Det förefaller således troligt att det inte uppstår något stort tryck av skidsugna till våra skidsystem.

Om alla gäster i våra skidsystem är noga med att hålla avstånd och ta hänsyn så är vår bedömning att vi inte kommer behöva stoppa nyförsäljning av Skidpass.

Information om Liftar

I Björkliden stänger Lappbergsliften kl 15.00 resten av säsongen. Grytliften rullar som vanligt t o m 13 april, därefter stängd resten av säsongen. Övriga liftar går som vanligt.

I Riksgränsen kommer Nordalsliften vara stängd resten av säsongen. Katterjåkkliftens öppethållande utökas och den rullar från kl 09.00 till kl 16.00 tillsvidare (idag dock 10.00 – 16.00). Övriga liftar går som vanligt.

Vi ser fram emot en lugn, säker och respektfylld påskhelg.

Varma Hälsningar från Lapland Resorts

 

Uppdaterat 02 April 2020 – 17:45

Kära Gäster,

Det blir en lugn och respektfylld påskhelg i Björkliden och Riksgränsen i år.

Igår, måndagen 1 april, stängde vi för nybokningar tillsvidare till och med 24 Maj. Avbokningarna har varit och är stora. I dagsläget är endast ca 500 gäster* inbokade på Lapland Resorts två skidorter (Björkliden och Riksgränsen) under påskveckan, vilket är mindre än hälften av en ”normal” påskhelg. Av dessa är övervägande delen hemmahörande i sjukvårdsområdet Region Norrbotten (som omfattar ca 250.000 personer). Vi bedömer att avbokningarna fortsätter så det faktiska antalet förväntas bli än lägre.

Vi stängde afterski, kvällsaktiviteter och dylikt för tre veckor sedan samt införde för två veckor sedan strikta rutiner på alla områden för att minimera smittspridningsrisk av Covid-19 (se tidigare information). Dessa rutiner har följts mycket väl av såväl anställda som gäster, vilket alla förtjänar en stor eloge för.

Många lokala stamgäster har vädjat till oss att inte stänga ner möjligheten till skidåkning i Kirunafjällen, på längden och utför, denna vinter. Snöförhållandena är bättre än någon kan minnas och april är den månad som norrbottningarna normalt drar till fjälls för att idka friluftsliv.

Mot denna bakgrund har vi beslutat att försöka hålla pistat skidsystem och dragna längdspår igång, i såväl Björkliden som Riksgränsen. Vi har som vanligt läkare på plats.

Vi kommer med inskränkningar fortsatt erbjuda möjligheten till restaurang och take-away samt möjlighet att köpa lunch i skidsystemen (SnöBaren respektive Nordalsköket) samt på vår fjällstation Låktatjåkko. Detta sker givetvis helt i linje med Folkhälsomyndighetens anvisningar. Vi har mycket gott om utrymme, trängsel kommer inte uppkomma.

Möjligheten att nyboka hos oss har vi som sagt stoppat tillsvidare till och med 24 Maj. Försäljningen av externa Skidpass kan komma att begränsas till ett maxantal. Vi är ledsna för det men vill därigenom säkerställa att det blir lugnt, säkert och respektfullt i Kirunafjällen denna vårvinter.

Då den rådande snabbt utvecklade tragiska situationen är oförutsägbar förbehåller vi oss rätten att ändra ovanstående med kort varsel.

Vi önskar redan inbokade gäster välkomna och litar på att ni respekterar de rutiner som gäller.

Varma Hälsningar

Lapland Resorts Ledningsgrupp

*att jämföra med knappt 100 000 gästbäddar i Sälen och Åreområdet.

 

Uppdaterat 29 Mars 2020 – 16:55

“VÄNLIGEN KOM IHÅG!”

 • Håll avstånd! (Smittan sprids genom närhet och fysisk kontakt).
 • Tvätta händerna ofta och noga med varmt vatten och tvål. Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.”

Om Du som gäst hos oss får symtom på sjukdom ska Du och Ditt resesällskap omgående sätta Er i karantän, i enlighet med våra myndigheters beslut. Viktigt att Du meddelar receptionen om så sker. Receptionen kommer informera vår läkare på anläggningen samt tillse att mat mm levereras till Ert boende hos oss.

Kontakta sjukvården på 1177 för rådgivning. Om Du från 1177 får rådet att Du bör testas för Covid-19 ska Du omgående kontakta receptionen. Receptionen informerar vår läkare som därefter hanterar hur detta ska utföras på bästa sätt. Vänligen notera att transport till provtagning kan dröja om Du ej har egen bil. För person med sjukdomssymptom är endast egen bil eller ambulans möjliga som transport. Det finns få ambulanser i regionen, varför dröjsmål kan komma att uppstå.

 

Vi är glada att bekräfta att våra anläggningar och backar fortsatt är öppna och att vi fortfarande har rum, stugor och lägenheter tillgängliga för bokningar under de kommande månaderna. Vårt läge i Kiruna fjällen ger en exceptionell mängd snö på våra två anläggningar och våra pist experter arbetar dag och natt för att göra dem så vackra som möjligt.

Under dessa osäkra tider har vårt engagemang och vårt ansvar gentemot er aldrig varit starkare när vi möter Covid-19-pandemin. Vi övervakar kontinuerligt de ständigt förändrade omständigheterna som ger upphov till coronavirus och gör vårt yttersta för att hålla er, våra anställda och våra anläggningar säkra.

Vår hotellpersonal har utbildats och våra anläggningsläkare är tillgängliga för att hantera alla situationer. Vi har förstärkt våra förebyggande och sanitära åtgärder och har processer på plats vid karantänkrav. Vi följer rekommendationerna från de svenska myndigheterna.

Det vi gör för att göra din vistelse hos oss säkrare och trevligare är till exempel:

 • Afterski är stängt i båda anläggningar
 • Anpassade lunch- och middagstjänster
 • Take away menyer finns på båda våra anläggningar.
 • Extra städrutiner har implementerats tillsammans med städ och lokalvård.
 • Tillhandahålla busstransporter mellan våra två skidorter
 • Läkare finns på plats
 • Fortsatt ge dig den bästa skidupplevelsen.
 • Sport- och matbutiker är öppna

För alla bokningsrelaterade frågor gäller vår vanliga avbokningsregler.

Välkommen till Lapland Resorts