Viktor Björnström | Snowboardåkare & filmmakare

Låt dig inspireras av Viktor

Viktor åker inte bara snowboard som en gud. Han är också en filmare med stor talang.  Ofta tar han med sig kameran när han är ute och åker med sina kompisar. Detta är hans senaste film som filmades i Riksgränsen under våren 2017. Enjoy!

Hur ser en perfekt dag på fjället ut för dig?

Efter flera dagars snöoväder så vaknar man tidigt till en skinande sol. Jag packar kameraväskan och brädan på skotern och drar ut med polarna. Vi börjar med att stanna till vid Nordalsliften för att få några puderåk i liftsystemet, för att sen köra vidare mot Katterjaure där vi spenderar resten av dagen med att köra naturliga drivor och kanske bygger något hopp. När minneskorten är fulla av film och bilder drar vi hem till Vassi och öppnar en öl i kvällssolen, alternativt tar en sväng på Grönan om det hinns med!

Har du något favoritåk eller någon favorittur i Riksgränsen?

Terrängen i liftsystemet är vansinnigt rolig! Beroende på snöförhållanderna så varierar det rätt mycket var vi åker. Men ett åk som i stort sett alltid är kul är ju Norgesvängen, en av Riksgränsens naturliga finparks.

 

Vad bör man absolut inte missa när man besöker Riksgränsen?

Om man har möjlighet tycker jag att man ska prova ta sig utanför liftsystemet med skoter eller hudar. Genom att ta sig upp ytterligare några hundra höjdmeter så kommer du få en helt annan bild av fjällvärlden du har runt omkring dig.

Vad är det bästa med Riksgränsen?

Det är många faktorer som tillsammans gör det till Sveriges bästa plats att vara på vintertid. Kanske framförallt fjällen och terrängen men även alla de insnöade dagarna och soldagarna, ensamheten på fjället och gemenskapen på campingen.

 


 

www.viktorbjornstrom.com

Tillbaka till Friends