Per Spett | Puckelpiståkare & landslagsman

Hur ser en perfekt dag på fjället ut för dig?

Det är alltid härligt när man har polarna med när man är ute och åker, det brukar höja både stämningen och åkningen. Men det kan vara precis lika härligt att vara helt ensam. Inte en människa så långt ögat når. Gärna precis på väg att droppa in i ett åk som är lite på gränsen till galenskap och veta att det finns ingen som kan rädda en om det går åt skogen. Den känslan är speciell och kanske inget jag kan rekommendera.

Har du något favoritåk eller någon favorittur i Riksgränsen?

En av de skönaste åken jag har gjort är i Nordalsbranten. Det hade varit snöstorm och rätt dåligt väder i flera dagar och det hade kommit rejält med snö. Att bara ligga och pressa där och ta några mindre dropp på 10 meter i full sula är magiskt.

rgn_spett-mellan

Vad bör man absolut inte missa när man besöker Riksgränsen?

Vårskidåkningen är det absolut bästa med Gränsen. Att ligga och köra laps i liftsystemets framsida är klart underskattat. Och varje åk är lätt att styra till Lappis så man kan ladda om med en snabb pizzaslice för att kräma ut det sista.

Vad är det bästa med Riksgränsen?

En av de absolut bästa sakerna med Gränsen är den lättillgängliga fjällvärden. Även utanför systemet tar man sig snabbt upp på höga toppar med inte allt för långa turer. Det är oftast lite folk på grund av de stora ytorna så det är lätt att ta sig ut där det inte är så många som slåss om svängarna.

 


 

Följ Per Spett på Facebook

Tillbaka till Friends