Per Jonsson | Friåkare

Hur ser en perfekt dag på fjället ut för dig?

Jag vaknar utvilad och av att solen skiner. Det är endast ett fåtal minusgrader och det har snöat under natten. Jag äter en god frukort, dricker mycket kaffe och möter sen upp med ett gäng polare och drar iväg antingen i skidsystemet eller på någon tur. Det är vindstilla och solen steker. Stämningen är på topp och skratten duggar tätt. Alla pushar varandra till att köra snabbare, hårdare och alla utvecklas. Kommer ner från berget och sitter i solen och myser. Drar igång en grillning och alla möts åter upp. Middagen övergår till en lång bastu och avslutas framför en sprakande brasa.

Har du något favoritåk eller någon favorittur i Riksgränsen?

Jag har många favoritåk men en av många favoriter är Uffes vägg. Åket ser olika ut från år till år och det finns utmaningar för alla. En tur som jag gärna gör är att gå upp på Vassitjåkka. En fantastisk tur och åkningen ner i Soldalen är av världsklass.

 

Vad bör man absolut inte missa när man besöker Riksgränsen?

Man ska absolut inte missa att gå upp på Nordalsfjäll, ett fjäll som erbjuder åk för alla. Man skall heller inte missa Pelikanhyllan under de soliga vårdagarna eller en schysst middag på Meteorologen.

Vad är det bästa med Riksgränsen?

Det bästa med orten är dess storhet. Att vyerna är oändliga och naturupplevelsen total. Man får vara ett med naturen och insupa alltihop tillsammans med jordnära människor som älskar en för den man är. Riksgränsen är frihet!

 


 

www.per-jonsson.com

Tillbaka till Friends