Anna Öhlund | Skidåkare & konstnär

Hur ser en perfekt dag på fjället ut för dig?

I skidområdet åker jag tillsammans med några goda vänner, snön glittrar och solen skiner. Vi tar Norgesvängen, Keps och Sommarstigen några vändor. Lunchen intages på Lappis och på eftermiddagen hajkar vi upp på Nordals. Solen ligger rosa över himlen när vi frostiga och med trötta ben kliver in på Grönans afterski.

Har du något favoritåk eller någon favorittur i Riksgränsen?

Liftburet är nog Norgesvängen en klar favorit, den är lika härlig i midvinterskrud som i sommarslask. Det är även trevligt att ta sig en tur med hundarna, fjällskidor och kaffetermos in i Vassivagge (Soldalen). Men jag älskar att topptura och då är möjligheterna oändliga. Kanske eftermiddagstur på Vassi eller Nordals och runt knuten har du kanske världens bästa topptursområde, både på svenska och norska sidan.

Vad bör man absolut inte missa när man besöker Riksgränsen?

Man ska åka i backarna tills mjölksyran svider i benen, göra Stora Ölturen, testa de fantastiska längdspåren, käka middag på Meteorologen och gå upp på Nordals. På sommaren kan man vandra, paddla, jokksnorkla, besöka den mytomspunna Cowboyfesten och cykla Rallarvägen.

Vad är det bästa med Riksgränsen?

Allt är så nära och lättillgängligt men självklart också att Riksgränsen får mest snö som dessutom ligger till i juli. Det är vackert. Det är några år sen jag säsongade här på heltid men i Riksgränsen känns det alltid som att jag kommer hem. Värmen och gemenskapen är stor.

 


 

www.annaohlund.com

Tillbaka till Friends