Längd- & turåkning

längd

Att ge sig ut på längdskidor en solig dag tillhör något av det mest njutningsfulla fjällvärlden har att erbjuda.

Nu finns ett längdspår som är 1,3 km långt och startar från parkeringen snett nedanför STF Vandrarhem Riksgränsen. Starten är utmärkt med skyltar.

Under säsongen kommer det att finnas ett längdspår nere på sjön, bortanför campingen, som är 3,4 km långt. Se karta nedan.

längdspår_sv

Senare på säsongen, from 9 maj, gör vi även ett längdspår uppe på högzon "toppspåret", dit man lättast tar sig med liftarna.

I det storslagna fjällandskapet finns det oändligt med möjligheter till fina turer. Kontakta gärna vår personal i Sportreceptionen för turförslag.

Längdspår Riksgränsen - Låktatjåkko – Björkliden

Under perioden 11 april - 4 maj 2014 kommer vi att erbjuda 27 km preparerade längdspår hela vägen från Riksgränsen via Katterjåkk, Kärkevagge och Låktatjåkko Fjällstation (1228 m.ö.h.) till Björkliden. Ett riktigt spektakulärt spår med otrolig utsikt.

Sommarlängdskidåkning på Låktatjåkko

Pga rekordvärmen som vi har haft under försommaren kommer vi inte att kunna erbjuda längdskidåkning under sommaren 2013.  

Hyr en egen guide

Åk på äventyr på turskidor tillsammans med en guide. Våra guidade turer kommer att visa dig orörda platser på fjället dit inte liftarna når. Guiden visar vägen till våra smultronställen och berättar om vår historia och omgivning. Guidade turer ordnas på förfrågan.