Meteorologen Ski Lodge

Metro_exteriör_vinter 

Beläget mitt i Riksgränsen, i direkt anslutning till hotellet, ligger Meteorologen Ski Lodge i det gamla tullhuset som efter en varsam renovering har blivit en ombonad och mysig ski lodge och som idag klassas som ett av Sveriges fem bästa hotell, enligt tidningen RES.

2009 valde den svenska skidtidningen Åka Skidor ut de svenska fjällens sju finaste fjällhotell och där fanns naturligtvis Meteorologen Ski Lodge med på listan. 

Rgn _metro1

Meteorologen har 14 rum av varierande storlek. Totalt finns det 28 bäddar fördelade mellan ett kakelugnsrum, två mindre enkelrum, tre mindre dubbelrum med våningssäng samt åtta stora dubbelrum.

Varje rum har sin egen karaktär och inredning. Några av rummen har utsikt över Riksgränsfjällets backar och vissa rum har en luftig vy över sjön Vassijaure och de norska fjälltopparna. Samtliga rum har en hög komfortnivå med bland annat Hästens sängar.

I kakelugnsrummet har vi behållit så mycket som möjligt av husets ursprung. Här kan du somna till ett gemytligt sprakande från den gamla kakelugnen av 1903 års modell!

Meteorologen har två mindre enkelrum samt tre mindre dubbelrum med våningssäng. Rummen med våningssäng passar även utmärkt som enkelrum.

Meteorologen har åtta stora dubbelrum av olika karaktär. Ett av dessa rum har plats för en eller två komfortabla extrabäddar från Hästens sängar.

Rgn _metro2

Meteorologens matsal erbjuder en trevlig och personlig miljö där alla kan känna sig välkomna. Förutom alla de intryck fjällvärlden ger dig som gäst är vår målsättning att erbjuda en upplevelse utöver det vanliga när det gäller smak och service. Meteorologens matsal har 28 sittplatser.

Historik

Meteorologen är Riksgränsens äldsta byggnad. Huset uppfördes 1903 och var i början av seklet områdets tullhus. Senare kom även SMHI:s meteorologer att bruka byggnaden och sedan dess har den kallats Meteorologen. De senaste årtiondena har huset varit bostad åt personalen i Riksgränsen.

2005 genomgick Meteorologen en varsam renovering och ombyggnad där man med utgångspunkt från den gamla timmerstommen har skapat ett modernt och komfortabelt hotell. Huset har även fått en yttre ansiktslyftning där man med kulturhistoriska ambitioner försökt återskapa den ursprungliga exteriören. Arkitekt för ombyggnaden har varit Hans Murman.

Boka _cb

 

Bokningsvillkor

Läs mer: