Snö & lavinkurs

Rgn _lavin2

Vill du lära dig lite mer om laviner och snö i fjällen med betoning på säkerhet? Vi lär dig gärna.

Riksgränsen är känt för sina fina möjligheter till offpist-skidåkning.  En åkning som innebär att man utsätts för risken att hamna i en lavin. Risken för detta kan minskas genom utbildning och kunskap. Vi har en bred guide-verksamhet när det gäller topptur, offpiståkning i anslutning till liften och helikopterskidåkning men det skadar inte att öka sina egna kunskaper.

Här är det praktisk träning som gäller. Lär dig lavinsök på ett lekfullt sätt. Efter en kort teori går vi ut i det fria och söker föremål gömda i snön med tranceiver. Ett roligt och effektivt sätt att lära sig.

SLAO Lavin 0 - Teori

Teoretisk utbildning som ger dig kännedom om laviner och hur du undviker dem. Utbildningen passar in i alla verksamheter, genomförs uteslutande inomhus och ger en bra grund för vidare kurser i lavinsäkerhet. Utbildningsintyg till alla deltagare.

När: på förfrågan, 2 timmar

Pris: 250 kr per person

Deltagare: min 4 vuxna

 

Snö & lavin - Praktisk träning

Vill du få en introduktion till hur du använder lavinsäkerhetsutrustning eller behöver du fräscha upp dina kunskaper med stöd av kunnig personal? Efter en kort introduktion går vi ut för att träna våra färdigheter i att använda spade, sond och tranceiver. Den praktiska träningen gör skillnad om det som inte får hända skulle inträffa.

När: på förfrågan, 2 timmar

Pris: 250 kr per person

Deltagare: min 4 vuxna

 

Dessa aktiviteter bokas via telefon 0980-641 00 eller mail bokning@laplandresorts.se