Hundspann

bln_hund_1 

Gillar du farten samtidigt som du uppskattar lugnet och tystnaden är det med hundspann du ska upptäcka fjällvärden. Bakom ett spann väcks äventyrslustan till liv och man förflyttar sig snabbt långt ut bland fjäll och orörd natur.

Hundarnas kraft och viljan att springa är fascinerande och helhetsupplevelsen i mötet med både djuren och naturen ger ett minne för livet. När hundarna får sträcka ut känns det nästan som att flyga.

Närmare naturen än så här kommer man knappt. Du susar fram över snötäcket till medarnas sång och hundarnas flämtning. Färden tar oss ut i det mäktiga fjällandskapet där vi njuter av de milsvida vyerna. Transfer finns med skidbuss ingår i priset men innebär en del väntetid i anslutning till aktiviteten.

Alaska Trapper tour

Observera att turen utgår från Björkliden.

Denna guidade tur ger en historisk återblick och berättelser om hundspannets ursprung. Bekvämt tillbakalutade på en stor släde, får ni svar på frågor som varför gamla tiders brevbärare, upptäcktsresande och jägare valde hundspann som färdsätt i ödsliga vildmarker. Ni får även veta hundspannets nutida användning och uppleva glädjen och kraften som ett spann hundar genererar.

När: dagligen kl. 10.00 - 12.00 (20 februari - 4 maj)

Pris: 1295 kr per person inkl. transfer med skidbuss

Tillägg: kör eget hundspann 400 kr

Info: minimiålder för att deltaga på turen är fyra år.

Transfer: kl. 09.00 från Riksgränsen. Retur kl. 16.00 från Björkliden.

Boka _cb