Magnus Ormestad | Snowboardåkare & historiesamlare

Hur ser en perfekt dag på fjället ut för dig?

Att vara på fjället är så otroligt förknippat med vänskap för mig, så på en perfekt dag ska så många kompisar som möjligt med. Gärna några svängar i systemet efter frukosten innan man tar en fikaexpedition med en liten topptur eller två in i Soldalen. Alla dramatiska händelser avhandlas, sammanställs och överdrivs sedan i vanlig ordning på Pelikanhyllan över lite öl. Även om det säkerligen finns storslagna och ambitiösa middagsplaner så kommer det oundvikligen sluta med att alla äter hamburgare på Grönan – och ingen klagar över det.

Har du något favoritåk eller någon favorittur i Riksgränsen?

Egentligen har jag åkt lite för lite i området för att ha tagit in det hela, men Nordals är ju så ikoniskt och lockande att det blir en favorit. Längre toppturer upp på Vassi trumfar nog Nordals men i brist på tid och transport erbjuder ju närområdet allt man behöver.

Vad bör man absolut inte missa när man besöker Riksgränsen?

Jag har faktiskt upptäckt området väldigt mycket genom intervjuer med olika profiler, livsöden och reportage för Husky eller Lapland Stories och det är ju faktiskt alla människor med alla historier som är kittet som håller hela Riksgränsen samman – så mitt bästa tips är att våga hälsa på folk, fråga om tips och att lära känna nya människor. Över lag tycker jag att vänskap ute i naturen blir de starkaste banden, så glöm inte att samla på dig dina egna historier.

Vad är det bästa med Riksgränsen?

Det bästa med Riksgränsen är givetvis naturen, vyerna, stillheten, det vilda, det äkta och det vackra. Men jag gillar verkligen att alla kan känna sig välkomna oavsett ambition och nivå – det är inte så mycket attityd här uppe som man kanske kan tro. Riksgränsen har nog vuxit ifrån den där tonåriga ängsligheten och tar allt med ro.

 


 

www.huskypodcast.com

Tillbaka till Friends