Fjällchef till Björklidens & Riksgränsen

Välkommen att välkomna! Vi söker dig som tillsammans med oss vill anstränga dig lite extra för att skapa en härlig upplevelse för våra gäster i det vackra och storslagna området runt Björkliden och Riksgränsen. Vår målsättning är att våra gäster alltid ska vilja komma tillbaka till oss. Vi har en övergripande värdegrund med tre för oss viktiga punkter som du måste ställa upp på:
1) Vi sätter gästen främst
2) Vi arbetar tillsammans som en glad familj och
3) Vi värnar om området vi verkar i.

Ställer du upp på det – ja då passar du hos oss!

Lapland Resorts driver fjällanläggningarna i Björkliden och Riksgränsen. Björkliden med sin storslagna natur är början på riktiga fjälläventyr för hela familjen. Riksgränsen har Sveriges bästa förutsättningar för freeride och gränslös skidåkning i kombination med en riktigt härlig hotellupplevelse.
Välkommen att besöka laplandresorts.se för med information.

Vill du vara med och vidareutveckla, organisera samt leda arbetet på Fjället i Björkliden och Riksgränsen? Nu söker vi dig som vill ta dig an den spännande tjänsten som Fjällchef.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för fjällverksamheten på anläggningarna (pistmaskinsförare, skidpatrull, liftmekaniker, liftvärdar, liftkortskassor, garagemekaniker). Du har även det övergripande ansvaret för golfbanan i Björkliden. I rollen som Fjällchef kommer du kontinuerligt jobba med förbättring, utveckling och effektivisering av Fjället. Du sitter i ledningsgruppen och förväntas där ha en helhetssyn på anläggningarna och hur de utvecklas.

Huvudsakliga ansvarsområden/arbetsuppgifter:

 • Ytterst ansvarig för säkerheten på fjället samt ansvarig för att utveckla säkerhetsplaner
 • Säkerställa att vi når våra mål med nöjda kunder samt identifiera förbättringsområden inom skidområdena i Björkliden och Riksgränsen
 • Ansvara för planering, drift, service och underhåll av golfbana, skidbackar, maskinpark samt liftar
 • Planera alla längdspår och samtliga leder vinter som sommartid
 • Prissättning för Fjällets produkter såsom skidpass, Låktatransporten, golf-greenfee och övriga konsulttjänster
 • Upprätta budget för såväl personaltimmar som större investeringar, årlig service och underhåll. Ansvara för kontinuerlig uppföljning av dessa

Din profil
Vi söker dig som har en vilja att driva Fjällets verksamhet framåt. Det är viktigt att du vågar tänka nytt och därmed inte räds förändringar.

Vi ser att du har erfarenhet av personalledning och det är meriterande om du har erfarenhet från en liknande roll. För att lyckas i rollen har du god kunskap av säkerhetsarbete på fjäll enligt SLAO. Du förväntas inneha en bred kunskap om fjällvärlden och turism över alla årstider. Vidare har du vana av att jobba med serviceunderhåll med en ”teknisk förståelse”. Det är meriterande om du har kännedom om närområdet.

Då tjänsten till stor del innebär administrativt arbete bör du vara van att arbeta i olika system samt Officepaketet.

Utbildning:
Gymnasieutbildning
Högskoleutbildning inom relevant område är önskvärt

Varmt välkommen med din ansökan!
Skicka CV och personligt brev till Driftchef Rita Wallberg, Rita.Wallberg@laplandresorts.se
Vi tillhandahåller personalboende.

 • Anställningsform: Tjänsten är tillsvidare och vi tillämpar 6 månaders provanställning.
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid
 • Ort: Björkliden/Riksgränsen
 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag: 2017-10-31
 • Kontaktperson: Rita Wallberg, 0980-641 64